هنگامی که بیماری عفونی جدیدی نمایان می شود، برای تولید واکسن جهت استفاده همگانی، حداقل 12ماه فرصت نیاز است. در مرحله ی ابتدایی، ویروس بر روی سلول در محیط آزمایشگاه قرار گرفته و بر هم کنش آن با سلول بررسی می شود.
سپس حیوانی را با استفاده از ویروس کشته شده و همچنین مولکولی از ویروس فعال،آلوده می سازند تا بررسی شود می تواند باعث تحریک سیستم ایمنی شود یا خیر. در صورتی که نتایج ناشی از آزمایش حیوانی مثبت باشد، واکسن وارد مرحله ی آزمایش انسانی (کلینیکال) می شود که مدت زمان آزمایش انسانی نسبت به آزمایش های اولیه طولانی تر می باشد. سه فاز برای آزمایش انسانی تعریف شده است( برای تولید واکسن، سکانس ژنتیکی ویروس(RNA)، در آزمایشگاه تقلید شده و در مقیاس گسترده تولید می شود) :
- فاز اولیه که در آن واکسن بر روی 50-40 انسان سالم به تعداد برابر زن و مرد از نژاد همان کشوری که در حال تولید واکسن می باشد تست می شود. میزان آنتی بادی خون این افراد قبل و پس از آلوده سازی به طور دقیق اندازه گیری می شود تا مشخص شود این واکسن توانایی تحریک سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس را دارد یا خیر، همچنین باید تمامی عوارض جانبی واکسن در عملکرد طبیعی بدن مورد بررسی قرار بگیرد که این مرحله از آزمایش 2-1 ماه فرصت نیاز دارد.
- فاز دوم که در صورت مثبت بودن تمامی تست ها در فاز اول، انجام می شود. در این مرحله تعداد زیادی از داوطلب های سالم با نژادهای متفاوت کشورهای گوناگون پس از تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدنشان مورد بررسی قرار می گیرد.
- فاز سوم که در صورت مثبت بودن نتایج حاصل از فاز اول و دوم انجام می شود. در این مرحله واکسن بر روی تعداد زیادی از داوطلبان به ویژه داوطلبانی از کشور های بیشتر آلوده شده تزریق می شود. بهتر هست که داوطلبان در این مرحله هم سالم باشند. در این مرحله چندین هزار داوطلب از تمامی کشورها مورد بررسی قرار می گیرند و به دو دسته تقسیم می شوند.افرادی که به واکسن ویروس مورد نظر آغشته شده و افرادی که به واکسنی غیر فعال( نمونه شاهد) آغشته می شوند و عملکرد بدن این دو گروه در طی مدت زمان طولانی بررسی می شود تا اطمینان حاصل شود واکسن هیچ گونه عوارض جانبی خطرناک کوتاه و بلند مدت نخواهد داشت. در صورت مثبت بودن تمامی مراحل تست واکسن و مورد تایید قرار گرفتن سازمان ها و آژانس های بهداشتی مختلف جهان، واکسن تولید شده قابلیت استفاده گسترده خواهد داشت.